Diabetes-kävelyNarinkkatorilla

Raisiossa jaettiin diabetestietoutta 

Tuottoa on lahjoitettu paikallisen diabetestyön avuksi, mm Raision terveyskeskuksen diabetesyksikköön uusimpien Diabetesoppaiden myötä.

Diabeteskävely Raisiossa 12.10.2019

Raisiossa saimme nauttia kauniina syyspäivänä annoksen diabetestietämystä. Raision Kirjasto- ja kulttuuripalvelut tarjosivat meille erinomaisen luentotilan. Asiantuntijaluennoitsijanamme esiintyi, itsekin lion, LT Markku Vähätalo. Opimme mm., että dia = läpi, bainein = juosta, mellitus = makea, siis makea läpijuoksu. 

Saimme erinomaisia neuvoja siihen, miten voimme ennaltaehkäistä diabetestä ja vaikuttaa omilla ruokavalinnoilla, painonhallinnalla ja liikunnalla riskiä pienentävästi. Lääkäriltä saimme myös aimo annoksen tietoa diabeteksen nykyhoidoista ja lääkityksestä tulevaisuuden hoitovisioita unohtamatta.

 

Luento-osuuden jälkeen LC Naantali-Raision, LC Raisio Martinuksen ja  LC Raision edustajien johdolla ja LähiTapiolan tai klubien turvaliivit päällämme siirryimme kävellen Raision lintutornille nauttimaan upeista maisemista ja kauniista ruskan värjäämästä luonnosta. 

Välipalana keskustelujen lomassa nautiskelimme Eckes-Graninin luomujuomaa ja Raisio Oyjn kaurakeksit. Tilaisuuttamme täydensivät Myllyn apteekin asiantuntijat diabetestestein, ja mukanamme oli myös Neonlife –tuote-esittelijä.

Piirikuvernööri Heikki Mäki ja varapiirikuvernööri Eija Kesti kiittävät kaikkia osallistuneita ja tilaisuutta tukeneita. Tuotto lahjoitetaan paikallisen diabetestyön avuksi.